16 Kasım 2007 Cuma

SEVGİ DİLİ

Sevginin diliyle mi konuşuyorsunuz? Hareketlerinizle başkalarının işlerini kolaylaştırıyormusunuz yoksa zora mı sokuyorsunuz? Sevgi dili aktivasyon demektir, hareket demektir. Bu dili iyi kullananlar sıkıntıda olanların sıkıntılarını dindirirler, zorda olanları rahatlatırlar, onlara sabrı tavsiye ederler.

Sevgi dilinin sözcükleri davranışlarınızdadır. Dilinizin söylediği güzel şeyleri hareketlerle de süslemektir. Fedakar olmayı bilmek, önce ben dememektir. Hatta diyebilirsen önce sen diyebilmektir. En önemlisi sen, ben kavramlarından kurtulup biz diyebilmektir sevgi dili.
Siz sevgi dilini kullanan birini görünce hemen tanırsınız. Çıkarları zarar gördüğünde hemen arslan kesilmez, başkasının kötü durumunda kuzu gibi davranmaz.

Sevgi dili gönüllere hitap eder. Bu dili herkes anlamaz. Sevgi dilinin sözlerini, o dile yatkın olanların kalpleri çözer ve beyne değil, kalbe indirirler anlamları.

Seven sevdiğiyle beraberse onu iyi anlamaya çalışmalı.. Aynı dili konuşan, aynı gözlerle de bakmayı bilir. O halde sevelim, sevilelim, güzeli görüp, güzelle hasbihal edelim gönülden gönüle sevgi diliyle..

Dili çözülen sevgi geldi aşka
Bir tek oldu gördüğü başka başka
Dayanıp gönlü bir Hakka
Seyreyledi kendini bir başka…

Yalkın Tuncay